gosSWIM

Qui som

GosSWIM és el projecte obert al públic des del 2013, de la Silvia Grau. Som un equip dedicat i apassionat en el benestar dels gossos

L’INICI d’una LLUITA acabada en PASSIÓ. El perquè de GosSWIM

Millorar i guanyar confiança al medi aquàtic
Amor i passió

Silvia Grau

Titul·lacions

  • Diploma d'Ensinistradora i Educadora Canina Professional
  • He cursat la meva titulació a Anglaterra, al centre GreyfriarsVeterinary Rehabilitation and Hidrotherapy Training a Guilford, UK.
  • Fundació Bocalán, Curs intensiu d’ensinistrament caní teòric i pràctic.
  • Programa PAHS (el educadog Pelutopia i Traning Dog), Intervenció Comunicativa en problemes de comportament teòric i pràctic.
  • Seminari Workout Actitud y Vínculo organitzat per Natural Gos.
  • Seminari d’introducció al Métode Tellington TTouch.

He de dir que no va ser una passió, si no una necessitat, ja que durant 2 anys vaig haver de fer rehabilitació diàriament dins d’una piscina a causa d’un accident de trànsit. Aquesta situació em va fer prendre la decisió d’adoptar la meva primera gossa, la Nona. Una companya de passejades fantàstica  que no només m’obligava a caminar cada dia, i per tant rehabilitar-me físicament, la seva força i el seu afecte també em rehabilitaven emocionalment. La passió creixia a mesura que descobria que a la meva gossa Nona, una Golden Retriever, agafava confiança amb l’aigua i em demostrava lo feliç que era nedant. Al mar amb mi,  o als estanys d’Andorra, tant li feia. Senzillament era innat. Vaig començar a pensar que si tingués una piscina la faria nedar tot l’any i que podríem gaudir plegades.

 Uns anys més tard, vaig adoptar al Lolo, el meu segon Golden Retriever. Al arribar l’estiu, vaig  veure que  tenia un bloqueig total davant l’aigua, això em va sorprendre molt, ja que aquesta raça són uns fanàtics de l’aigua; (al ser adoptat, no he pogut esbrinar mai quins tipus de trauma havia patit.) Vaig decidir doncs, de fer una teràpia conjunta amb la Nona. Ens vam posar a treballar tots tres els dies d’estiu  i aprofitant cada ocasió i cada lloc possible ( riu, estany, mar o piscina amb certa profunditat ) per fer-los nedar i que el Lolo perdés aquella por al medi aquàtic. Poc desprès, li van diagnosticar displàsia als malucs de grau 3. I això em va fer ser més decidida per dur a terme el projecte de tenir una piscina. Ho vam superar junts i gràcies a la constància i les instal·lacions, el Lolo va tenir una molt bona qualitat de vida, fent la hidroteràpia amb nosaltres dues al costat.

Uns mesos més tard, vaig adoptar a la Kyra (Golden Retriever), ningú la volia adoptar per lo greu que estava, amb 6 anys també patia d’aquesta degeneració òssia. Li vaig fer totes les teràpies possibles; hidroteràpia, fisioteràpia, implants d’or, infiltracions a les articulacions… aconseguint que tingués una bona vellesa durant els següents 4 anys.

A mesura que algun d’ells marxava, anava adoptant altres gossets. Va ser el cas de la Sua (creuada de Golden amb Border), que pateix d’espondilosis a les vèrtebres. Després va arribar el Cross (creuat de llaurador amb pastor alemany) provinent d’una camada sorpresa i abandonada, després la Gala (Golden Retriever ) amb displàsia de maluc, va ser el típic regal per als nens de la casa fins que va créixer. Amb el temps es van cansar d’ella decidint portar-la a la gossera. Finalment vaig adoptar al Bubu (creuat de Terranova) que havia estat adoptat varies vegades i retornat al refugi per les seves inseguretats i pors a tot, perquè havia crescut entre 4 parets sense sortir al carrer en el seu primer any de vida. Evidentment, no havia nedat mai, i ara és un gos molt més equilibrat i segur de tot el que l’envolta.

La meva motivació han estat sempre ells i els resultats obtinguts han estat molt positius.

Durant aquests 7 anys que GosSWIM està obert al públic, he aprés cada dia de tots el gossos. És molt gratificant treballar amb tots ells i no canviaria res de les experiències que he compartit i comparteixo amb ells.

La meva passió és poder seguir gaudint, cuidant i aprenent de les vostres mascotes. Sempre em dic que “cada gos és un món”.

Ir arriba