gosSWIM

BLOG

Diari d’Andorra, Silvia Grau

Seguretat, confiança, arnés d’aigua

Silvia Grau

HIDROTERAPEUTA CANINA

>> El dolor no se’n va però afluixa amb aigua calenta, en els gossos també
47 anys. Soltera. Després de mitja vida a la restauració s’ha embarcat en un projecte
anomenat Gosswim. Hidroteràpia per a mascotes que pateixen dolors diversos.

“Si tens un gos cuida’l,
si no compra’t un lloro”

GABRIEL FERNÀNDEZ
de prop

Es pot dir que un accident li va canviar la vida.
El 2004 vaig tenir un accident molt greu. Anava en moto i un cotxe em va envestir. Em van haver d’operar 8 vegades i vaig arribar a dubtar si tornaria a caminar. Van ser dos anys de baixa. Després, la meva vida ha fet un gir de 180 graus.

Expliqui-me’l.
En no poder estar massa temps dempeus vaig haver de deixar la restauració. Vaig començar en un despatx i va arribar la Nona.

I la Nona és…?
Un golden retriever. Després va venir el Lolo, que és de la mateixa raça i al qual vaig adoptar. Vaig començar a fer coses en aigua amb ells als llacs o al mar i vaig veure com gaudien. En el cas del Lolo, tenia un trauma amb l’aigua,
li va anar molt bé perquè al principi no estava gens bé.

I això fins que fa poc decideix muntar Gosswim?

Aquest estiu vaig anar a formarme a Gilford (Anglaterra), a Greyfriars.
Allà aquest tema està molt desenvolupat. Quan vaig tornar vaig llogar una borda i allà he muntat una piscina que he comprat a Anglaterra i que és on treballo amb els gossos.

Fet l’històric. Ara expliqui’m quins beneficis té per a un gos banyar-se en aigua calenta.
L’aigua està entre 28 i 30 graus i els beneficis són els mateixos que per a qualsevol animal. La flotabilitat els permet exercitar la musculatura i la

temperatura els alleuja el dolor i els relaxa. Molts gossos tenen displàsia, degeneració òssia i a la piscina estan molt millor.

Vostè treballa amb la mascota, i el propietari què fa?

A l’amo del gos li poso un peto d’aquells de pescar i també es posa a la piscina a interactuar amb el gos.

Potser hi ha algú que diu que són massa atencions per a una mascota.
Que no es mereixen atencions els gossos? [es posa molt seriosa].

Parla amb passió del negoci.
Tinc molta fe que anirà bé, gairebé es podria dir que hi tinc una fe cega i el que trigui a amortitzar la inversió ara no em preocupa. A més, som únics a oferir aquest servei en 220 quilòmetres a la rodona.

No troba a faltar la restauració?
Noooooo. Tot i el patiment que vaig tenir, he d’acabar donant les gràcies a l’accident. M’hi entenc molt bé amb els gossos, de fet cada dia m’hi entenc millor amb ells, més que amb les persones. [riu].

Què en pensa de les persones que abandonen un gos?
Uf! Millor que calli.

No és capaç de dir-me res per la indignació que sent?
Si vols tenir un gos cuida’l, si no compra’t un lloro, que deu ser més fàcil de cuidar. Aquest tema em posa de molt mal humor. He arribat a denunciar un caçador perquè vaig veure com tractava el seu gos. Aquell pobre animal estava agonitzant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ir arriba